Хэрэглээ

Иштэй, порц /савалгаатай/-ын, жингийн зайрмагны хольцонд холих, давхрага үүсгэх эсвэл чимэглэх зорилгоор хэрэглэнэ.

Бүтээгдэхүүний нэр төрөл

Ø Чангаанз /Абрикос/

Ø Хан боргоцой /Ананас/

Ø Интоор /Вишня/

Ø Лийр /Груша/

Ø Гүзээлзгэнэ /Клубника/

Ø Бөөрөлзгөнө /Малина/

Ø Тоор /Персик/

Ø Үхрийн нүд /Черная смородина/

Ø Киви

Ø Бусад

Ø Хослуулсан амттай: үхэр бөөрөлзгөнө-бөөрөлзгөнө, хар чавга-хушга

Биет байдал

Бүхэл жимс /ойн жимс/ болон 10-15 мм хүртэлх жижиглэсэн жимсний агууламжтай өтгөрүүлсэн цэлцэн бүтэцтэй чанамал. Бүхэл жимснүүд нь бүтээгдэхүүнд байгалийн амт, үнэр, өнгийг өгдөг.

Амт/Үнэр

Тухайн жимсний тод амт, үнэртэй

Жимсний агууламж

40-70%-иас багагүй

Хуурай бодисын агууламж

63%-иас багагүй

Орчны рН

2,9-3,2

Хадгалах нөхцөл

Хадгалах хугацаа

0-10С-д

4 сар

Савалгаа:

Гялгар уут /хайрцаг/-тай

12,5 кг