Хэрэглэх хэмжээ: 0,2-1,6%
Найрлага: Хөөлгөгчтэй буудайн гурил, нимбэгний хүчил, хайрсан соёолжны гурил, кальцийн ацетат, сахарын будаг.
Давуу тал: Хөх тарианы хөрөнгө бэлтгэх урт бөгөөд нийлмэл үйл ажиллгагааг хялбарчилж өгсөн зуурмаг зуурсанаас хойш 30 минутаас ихгүй хугацаанд нэгэн төрлийн иссэн зуурмаг бэлэн болно. Зуурмагийг таслах үйл ажиллагааг сайжруулна. Зөөлөн хэсгийн бүтцийг сайжруулж хар өнгө өгөн бэлэн бүтээгдэхүүний амт үнэрийг нэмэгдүүлнэ.
Хадгалах хугацаа: 9 сар
Савалгаа: 25 кг

ЖОРУУД:
«СЕРГЕЕВСКИЕ»


Улаан буудайн дээд эсвэл 1-р гурил, кг

70,0 – 30,0

Хөх тариан  гурил, кг

30,0 - 70,0

АГРАМ ТЁМНЫЙ, кг                                     

0,2 – 1,6

Хуурай дрожжи,  кг

0,67 -1,0

Давс, кг  

1,8

Элсэн чихэр, кг

 1,0

Маргарин, кг

2,0

Ус, л ойролцоогоор

65,0 – 57,0

ТЕХНОЛОГИ ҮЙЛ АЖИЛЛАГААНЫ ПАРАМЕТРУУД:


Зуурсны дараах температур , °С

                    28 - 30

Амраах  хугацаа, мин

                   25 - 30

Зуурмаг амраах  өгөгдлүүд:
- температур, °С
- харьцангуй чийгшилт
- үргэлжлэх хугацаа, мин

 

                    35 – 37
75 %
50 – 70

ТАЙЛБАР:  «АГРАМ ТЕМНЫЙ»-н жорд орох хэмжээг хөх тариа-Буудайн гурилын харь- цаанаас хамааран дараах томъёогоор тодорхойлно:А = жорд орох хөх тариан  гурил, % / 65.
Жишээ нь : 60 % хөх тариан гурил орсон үед   А = 60/65 = 0,92 %,
50 % хөх тариан гурил орсон үед  А = 50/65 = 0,8 % болно.
Зөөлөн хэсгийн бүтцийг сайжруулж, хар өнгийг өгч, амт, үнэр, гарцыг нэмэгдүүлэхийн тулд 1% «ГЛОФА ЭКСТРАКТА», «НАТУРИНА» эсвэл  «РОГЕНКОЛОРА» нэмэлтээр ашиглахыг зөвлөж байна.