Хэмжээ: 1,0-1,5%
Бүтэц: буудайн гурил, Мелла ФГ плюс концентрат (буудайн  соёолжны гурил, шар буурцгийн гурил, карбонат кальция, сүүн хүчил, аскорбины хүчил, ферментүүд.)
Хэрэглээ: хөөлтийн үед зуурмаг тогтвортой байна, хөргөөх, хөлдөөх үед бүтээгдэхүүн чанараа алдахгүй.
Чанар: бэлэн бүтээгдэхүүний зөөлөн хэсгийг нэгэн жигд болгоно, тааламжтай амт үнэр, шинэлэг байдлыг уртасгана.
Жор:

 

Сдоба Лакмомка

Сдоба Даниловская

Кулич Воскресный

Кулич Пасхальный

Кулич Праздничный

Кулич Боярский

Буудайн гурил

100,0

85,0

95,5

100,0

100,0

100,0

Мелла ФГ плюс

1,5

1,0

1,5

1,5

1,5

1,5

Мелла-Хефепрофи

-

15,0

5,0

-

-

-

Панифарин

-

-

-

-

-

2,0

Дрожжи

1,3

2,0

2,0

2,0

2,0

2,0

Өндөг

-

-

-

20,0

25,0

10,0

Давс

1,5

-

-

0,6

0,8

1,0

Сахар

10,0

15,0

15,0

29,0

30,0

25,0

Маргарин

10,0

10,0

10,0

24,0

28,0

25,0

Молоко 3,2%

-

-

-

-

15,0

-

Үзэм

-

-

-

20,0

32,0

20,0

Хатаасан жимс

-

-

-

-

-

20,0

Куркума

-

-

-

-

-

 

Ароматизатор сицилия

-

-

-

-

-

 

Ванилин

-

-

-

0,03

0,04

0,2

Ус,л

50,0

40,0

40,0

35,0-37,0

20,0

40,0

Технологийн горим:

 

Сдоба Лакомка

Сдоба Даниловская

Куличи

Зуурмагийнт температура

26-28

29-30

26-28

Зуурмаг зуурах хугацаа

 

4+6

4+6

Зуурмаг амраах хугацаа

10-15

15-20

20

Эцсийн хөөлтийн хугацаа

45-50

70-90

120-150

Шарах температура

210-180

210-180

220-180

Шарах хугацаа

 

 

 

0,06-0,1кг

15-18

15-18

-

0,1-0,3кг

18-25

18-25

-

0,4-0,6кг

-

-

45-50

Кулич хийх тайлбар:

  1. Хүссэн хэлбэрээр гадаргуур чимэглэж болно.
  2. Шарах явцад уургуй шарах шүүгээ ашиглаж байгаа бол өндөг түрхэж болно
  3. Хадгалах хугацааг уртасгахын тулд АНТИШИМ хэрэглэж болно (0.075-0.1%)

Сдоба хийх тайлбар:

  1. Зуурмагийг хөлдөөж болно
  2. Бүх төрлийн шанзтай хэрэглэж болно. Шанзны хэмжээ 20%-иас ихгүй
  3. Хүссэн хэлбэрээр чимэглэж болно.