Тун хэмжээ: 1кг шанз + 0,8л ус 

Найрлага: самрын амт оруулагч, сахар-бурам, буталж хуурсан самрын цөм, соёолж, хөөлгөгч (буудайн цардуул, Е500ii, E450i), давсалсан самар“Грильяж”-н амт үнэр оруулагч, “Корица” амт үнэр оруулагч. 

Давуу тал: Төрөл бүрийн самрын хольцтой шанз бэлтгэх, чихэрлэг гурилан бүтээгдэхүүний нэр төрлийг олон болгох ач холбогдолтой. Байгалийн гаралтай самрын амт үнэр их хэмжээгээр агуулсан байна. 

Хадгалах хугацаа: +5+20°С хүртэл температуртай, 75%-иас ихгүй чийглэгтэй орчинд 6 сар хадгална.

Савлагаа:  Цаасан уутанд  10кг

Жишээ жорууд:

                                                         ЖОР №1               ЖОР №2

МЕЛЛА ЛЕСНЯК, кг                            1,00                           1,00

Үйрүүл*, кг                            -                               0,15

Өндөг, кг                                -                               0,15

Ус, кг                                     0,60-1,00                     0,80

 

* - Жор №2 –оор төрөл бүрийн чихэрлэг гурилан бүтээгдэхүүн болон амтлаг булочканд зориулсан шанз бэлтгэх боломжтой (хуурай үйрмэг). 

Рулетны төрлийн бүтээгдэхүүн болон, дрожжтой булочкан бүтээгдэхүүнд  шанз бэлтгэхдээ усны зарим хэсгийг өндгөөр орлуулан хийнэ.