Найрлага:  Хөх тариан гурил, солод, сахарын будаг.

Давуу тал:  Хөх тариа-УБ-н гурилан талх хийхэд  буудайн гурил их хэмжээгээр орсон үед хэрэглэнэ. Ус шингээх чадвар ихтэй, гарцыг нэмэгдүүлэн, сайхан амт, үнэр ,өнгөтэй  нэр төрөлдөө тохирсон чанартай бүтээгдэхүүн болно.

Хадгалах хугацаа: 12 сар

Жор: 

Аромат нэрийн талх

 

Буудайн гурил дээд, кг                                                       

10,0

Дрожжи, кг                                                                                           

0,15

Давс, кг                                                                                                  

0,15

Сахар, кг                                                                                                

0,5

РОГЕНКОЛОР, кг                                                                              

0,3

Чанаржуулагч ,кг                                                                                  

0,05

Гоньд, кг                                                                                                

0,05

Үзэм ,кг                                                                                                  

0,5

Ус, л ойролцоогоор                                                                               

6,0 – 6,5

Технологийн горим:

Зуурмагийн температур, ºС                                                                  

27 - 29

Амраах  хугацаа, мин                                                                         

20 - 30

Эцсийн хөөлт, мин  ( 35 - 37 ºС,  харьцангуй                чийглэг 75 - 80 %) -д хөөлгөнө                                                                 

45 - 60

Шарах шүүгээний температур , ºС                                                                                                                              

200 - 230

Шарах хугацаа :       

 

0,3 - 0,5 кг жинтэй хэвтэй талх, мин                                         

30 - 35

0,1 - 0,25 кг жинтэй хэвгүй талх, мин                                       

15 – 25

Тайлбар :  «РОГЕНКОЛОР»  чанаржуулагчийг 1%-иар хэрэглэсэн үед зуурмагт орох усны хэмжээг 1.5%-иар нэмэгдүүлэх хэрэгтэй.