Хэмжээ: 20%.
Найрлага: Хуурай шар сүү, элсэн чихэр, буудайн крахмал, цийдмэгжүүлэгч, буудайн цавуулаг, давс, ургамлын тос, хуурай өндөгний цагаан, аскорбины хүчил, ферментүүд.
Давуу тал:
Хэрэглээ: Зуурмаг зуурахад хурдан бөгөөд хялбар, бүтээгдэхүүний чанарыг тогтмол хадгална, хөлдөөх боломжтой.
Чанар: Тааламжтай үнэр, амт, гадад үзэмж сайтай, бүтээгдэхүүний дотор нэгэн жигд байлгаж шинэлэг байдлаа удаан хадгалана.
Хадгалах хугацаа: 9 сар
Савлагаа: 25 кг.
Жор:

 

Берлинер

Сдоба “Отрада”

Буудайн дээд гурил, кг

83,0

83,0

БЕРЛИНЕР МИКС, кг

17,0

17,0

Дрожжи, кг

1,7

1,7

Өндөг, кг

21,0

7,0

Маргарин, кг

9,0

1,0

Элсэн чихэр, кг

-

10,0

Ургамлын тос (шарахад ашиглана)

17,0

-

Ус, л

25,0

34,0

Технологийн горим:

 

Берлинер

Сдоба “Отрада”

Зуурмагийн температура, мин

25-27

29-30

Зуурмаг зуурах хугацаа, мин

5+9

4+6

Амраах хугацаа, мин

-

15-20

Эцсийн хөөлтийн хугацаа, мин

60-90*

70-90

Шарах температура, С (тосонд)

170-180

-

Шарах хугацаа, мин

6
(3+3, 2+3+1)

-

Шарах температура, С

-

210-180

Шарах хугацаа, мин

-

 

0,06-0,1 кг

 

15-18

0,1-0,3 кг

 

18-25

Тайлбар: (Берлинер)

  1. Өнгөлгөөнд сахарын пудр, шоколад, корица гэх зэрэг түүхий эдийг хэрэглэж болно.
  2. Шанзыг нийт зуурмагийг 20%-иас ихгүй хэрэглэж болно.

Тайлбар: (Сдоба)

  1. Зуурмаг болон хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнийг хөлдөөж болно.
  2. Шанзыг нийт зуурмагийг 20%-иас ихгүй хэрэглэж болно.

Гадаргууг дурын чимэглэлээр чимэглэж болно.