ХЭРЭГЛЭЭ: Бялуу, пирожин ба пирогийн (жимс, жимсгэнэ орно) гадаргууг бүрэхэд зориулагдсан желе (гель) бэлтгэх хольц.
ХЭРЭГЛЭХ ХЭМЖЭЭ: 100 г МЕЛЛА ЖЕЛЕ+400 г элсэн чихэр+1000-1500 г ус ба жимсний шүүс
ДАВУУ ТАЛ: Хүчиллэг орчинд тэсвэртэй, чийглэгээ хадгалах өндөр чадвартай, саармаг амттай (амтгүй), желе хэлбэртэй, тунгалаг массыг гаргаж авах боломжийг олгоно. Бэлэн желе нь тээвэрлэх ба зүсэх үед тогтвортой. Бэлэн желег дахин халаан хэрэглэх боломжтой. Бэлэн гель нь хурдан хатуурч, хадгалалтын бүх хугацаанд тогтвортой байдлаа хэвээр хадгална. Бэлэн гель нь чийгийг сайн хадгалах бөгөөд желений чийг нь бүрсэн хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнд шилжих шилжилтийг багасгана. Үндсэн жортой нь харьцуулан, элсэн чихрийн хэмжээг өөрчлөх боломжтой. Бэлэн гель ба гелээр чимэглэсэн бүтээгдэхүүнийг хөлдөөх боломжтой.
БИЕТ БАЙДАЛ: Цагаан ба шар туяатай цагаан өнгөтэй, хуурай, жижиг талст бүхий нунтаг хольц.
ХАДГАЛАХ НӨХЦӨЛ: 25ºС-ээс ихгүй хэмтэй сэрүүн, 75%-аас бага харьцангуй чийглэгтэй хуурай, цэвэр нөхцөлд битүүмжилсэн савлагаатайгаар нь хадгална.
ХАДГАЛАХ ХУГАЦАА: 12 сар