Үр тарианы бүх хүчийг ашигла!

Үр тариа – бүх хүн төрөлхтөний амьдралын үндэсийн үндэс юм. Олон мянган жилийн тэртээгээс хүмүүс үр тариаг тариалан, боловсруулж, түүгээрээ маш олон нэр төрлийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэж ирсэн.

ИРЕКС-ийн үр ба үр тариан дээр суурилсан, өргөн сонголттой бүтээгдэхүүнүүдтэй танилцаад, та бүхэн гайхалтай амттай, эрүүл мэндэд ашиг тустай олон төрлийн хольцуудыг өөрийн харилцагчиддаа санал болгоорой!
Image

Хэрэглээ

Гурвалжин будаа

Ургамлын гаралтай уургийн  эх үүсвэр болдог бөгөөд  найрлагадаа дахин орлуулашгүй найман төрлийн амин хүчлүүд, бага хэмжээний тос,  их хэмжээний хальслаг хэсэг, кали, фосфор, төмөр, селен, цайр, марганц, магни, В-ийн бүлгийн витаминууд болон Е витаминыг агуулдаг.
Image

Эрдэнэ шиш

Хүнсний ислэгийн үнэт эх үүсвэр бөгөөд В –ийн бүлгийн болон А витамин, макро – элементүүд /кальци, төмөр, магни ба бусад/-ийг агуулдаг бөгөөд хүний бие организмыг цэвэрлэх, хүнд хэрэгцээгүй металл, хорт бодисыг биеэс гадагшлуулах, цэвэрлэх үйлчилгээтэй.
Image

Гүнжидийн үр

Их хэмжээний уургийн агууламжтай, хүнсний ислэгээр баялаг, В-ийн бүлгийн витаминууд, макро ба микро элементүүд /магни, кальци, цайр/-ийг агуулдаг.  Мөн сезамин хэмээх гайхалтай нэгдлийг өөртөө агуулдаг бөгөөд энэ нь хүний бие организмд хуримтлагдсан өөхийг хурдан шатаахад чухал үүрэгтэй.

Image

Овъёос

Орлуулашгүй амин хүчил, эфирын тос, хүнсний эслэгийн чухал эх үүсвэр бөгөөд мөн нүүрс ус, уураг, тос болон витаминуудыг хамгийн тохиромжтой харьцаагаар агуулдаг онцлогтой. Овъёос нь цусан дахь сахар (глюкоз)-ын болон холестерины хэмжээг хэвийн болгодог ач холбогдолтой.
Image

Полба

Өвөрмөц найрлагаараа цагаан хоолтон, эрүүл хооллолтын дэглэм баримтлагчдын дунд эрэлт хэрэгцээ ихтэй. Энэ нь ашигтай витамин, эрдэс бодисоор баялаг, эслэг, уураг, В, Е, РР, К бүлгийн витамин, макро- болон микроэлементүүдийг (манган, магни, төмөр, селен, фосфор, зэс, цайр, кали) ихээр агуулдаг.
Image

Шар будаа

Их хэмжээний уургийн агууламжтай, мөн А, Е, РР витамин, В –ийн бүлгийн витаминууд, β-каротины эх үүсвэр бөгөөд түүнчлэн хүний биед ашигтай микро болон макро элементүүд (йод, төмөр, кальци, кали, магни)-ийг агуулдаг. Үүнээс гадна шар будаа нь олонд танигдсан гоо сайхны витамин -  биотины эх үүсвэр учраас хүмүүст залуу насаа урт хугацаанд хадгалах боломжийг олгодог байна.
Image

Хольцууд

Улаан буудай

Ургамлын гаралтай уураг, нүүрс  ус, эслэг,  В –ийн бүлгийн витаминуудын эх үүсвэр  болдог бөгөөд магни, кали зэрэг эрдэс бодисууд нь нүүрс усны солилцоог сайжруулах,  ясны эд бүрэлдэх, хэлбэржихэд идэвхтэй оролцдог, ялангуяа зүрх судасны тогтолцооны үйл ажиллагаанд чухал үүрэгтэй.
Image

Хөх тариа

Бие организмын энергийг үүсгэгч  уураг, нүүрс усны үнэт эх үүсвэр юм. Химийн найрлагадаа кальцийг их хэмжээгээр агуулдаг тул ясны эдийн бүтцийн бэхжилт, бат бөх байдлыг дэмждэг, мөн мэдрэлийн системийн хэвийн үйл ажиллагаанд чухал нөлөөтэй.
Image

Маалингын үр

Уураг ба эслэгийн (хальслаг хэсгийн) үнэ цэнэтэй эх үүсвэр бөгөөд мөн нийлмэл ханаагүй тосны хүчил (омега-3 ба омега-6) агуулдаг, Эдгээр нь хүний бие организмд синтезлэдэггүй ч, биеийн олон үйл ажиллагаанд оролцдог учраас хоол хүнсэнд хангалттай хэмжээгээр агуулагдах шаардлагатай. Мөн  макро ба микроэлементүүд (кали, магни, селен)-ийг агуулдаг. 
Image

Намуу цэцгийн үр

Их хэмжээний уураг, амархан шингэдэг кальциар баялаг, энгийн ханаагүй тосны хүчил, В –ийн бүлгийн витамин (ялангуяа фолийн  хүчил), А, Е, Д, С витаминууд, мөн ашигтай макро элементүүд (кали, төмөр, кальци ба магни)-ийг агуулдаг. Үүнээс гадна байгалийн гаралтай антиоксидант учраас бие организмыг эсийн гэмтлээс  урьдчилан сэргийлэх үйлчилгээтэй.
Image

Хольцууд

Хулууны үр

Витамин болон минералаар баялаг, ялангуяа В –ийн бүлгийн витамин, А, С, Д, Е, К витаминууд, ашигтай макро ба микро элементүүд (кальци, селен, кали, төмөр, цинк, магни, зэс, фосфор, марганец), амин хүчлүүд ба тосны ургамлын хүчлүүдийг агуулдаг.  Мөн түүнчлэн хулууны үр нь ургамлын гаралтай уургийн онцгой эх үүсвэр болдог.
Image

Шар буурцаг

Ургамлын гаралтай уургаар баялаг, омега-3 тосны хүчлийг ихээр агуулах бөгөөд мөн витаминууд ба микро элементүүдийн өндөр агууламжтай.  Амархан шингэдэг лецитинийг агуулдаг тул бодисын солилцоог хурдасгадаг, мөн шар буурцаг нь жин хасахад нөлөөлдөг учраас дэглэмийн болон түүнтэй ижил төстэй олон хүнсэнд хэрэглэнэ.
Image

Наранцэцгийн үр

Нийлмэл ханаагүй тосны хүчил, макро ба микро элементүүд, В–ийн бүлгийн витамин (ялангуяа фолийн хүчил, биотин)-үүд, Д, F витамины эх үүсвэр учраас судасны ханыг бэхжүүлэх, бие организмын хүчил, шүлтийн балансыг тэнцвэржүүлэхэд чухал нөлөөтэй.
Image

Арвай

Хүнсний эслэг, А, Е витамин, В–ийн бүлгийн витамин, макро ба микро эле-ментүүд (фосфор, магни, селен, кальци, марганц)-ийн эх үүсвэр болдог. Идэвхтэй фер-ментүүд, амин хүчлүүдийг агуулдаг тул хүний биеийн бодисын солил-цоог хэвийн болгох, судасны ханыг бэхжүү-лэх, гемогло-бины түвшинг нэмэгдүүлэх ач холбогдолтой.
Image
 

 

  • Шар буурцгийн буталсан үр
  • Шар буурцгийн уургийн концентрат
  • Улаан буудайн бүхэл үрийн гурил
  • Улаан буудайн хивэг
  • Улаан буудайн гурил
  • Арвайн соёолжийн ханд

Олон үртэй, улаан буудайн хэвтэй, хэвгүй талх, булочка болон бусад бүтээгдэхүүнийг үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.

Хэрэглэх хэмжээ: 78%

 
  • Шар буурцгийн буталсан үр
  • Шар буурцгийн гурил
  • Хөх тарианы гурил
  • Маалингын үр
  • Улаан буудайн гурил

Олон үртэй, улаан буудайн хэвтэй, хэвгүй талх, булочка болон бусад бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.




Хэрэглэх хэмжээ: 10-15%

 
  • Наранцэцгийн үр
  • Шар буурцгийн буталсан үр
  • Улаан буудайн гүрил
  • Улаан буудайн хивэг
  • Маалингын үр
  • Хөх тарианы гурил

Олон үртэй, хөх тариа-улаан буудайн ба улаан буудай-хөх тарианы бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.



Хэрэглэх хэмжээ: 20% хүртэл

 
  • Наранцэцгийн үр
  • Шар буурцгийн буталсан үр
  • Улаан буудайн гурил
  • Улаан буудайн хивэг
  • Маалингын үр
  • Хөх тарианы гурил

Иодказейнаар баяжуулсан, олон үртэй, хөх тариа-улаан буудайн ба улаан буудай-хөх тарианы бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.



Хэрэглэх хэмжээ: 20% хүртэл

 
  • Маалингын тослог үр
  • Овъёосны нэвс
  • Наранцэцгийн үр
  • Хатаасан лууван

Үрүүдийн нийлмэл хольц болон луувангаар баяжуулсан талх, талхан бүтээгдэхүүн ба  амтлаг гурилан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.



Хэрэглэх хэмжээ: 10-35%

  • Улаан буудайн гурил
  • Улаан буудайн үр хөврөл
  • Хөх тарианы гурил
  • Овъёосны хивэг ба нэвс
  • Намуу цэцгийн үр
  • Арвайн соёолжийн ханд
  • Наранцэцгийн үр
  • Маалингын үр
  • Шар буурцгийн буталсан үр
  • Эрдэнэ шишийн үр
  • Шар будаа
  • Гүнжидийн үр

Олон үртэй, хөх тариа-улаан буудайн ба улаан буудай-хөх тарианы бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц. 

Хэрэглэх хэмжээ: 50% хүртэл

 
  • Улаан буудайн үр
  • Овъёосны нэвс
  • Наранцэцгийн үр
  • Маалингын үр
  • Хулууны үр
  • Гүнжидийн үр

Гурил хэрэглэхгүйгээр, олон үртэй, хэвтэй бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.



Хэрэглэх хэмжээ: 100%

 

 

  • Улаан буудайн хивэг
  • Улаан буудайн гурил
  • Арвайн соёолжийн ханд

Хивэгтэй улаан буудайн бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет, мөн жигнэмэг) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.



Хэрэглэх хэмжээ: 10% хүртэл

 
  • Улаан буудайн гурил
  • Улаан буудайн хивэг
  • Хөх тарианы буталсан үр
  • Хөх тарианы гурил
  • Шар буурцгийн буталсан үр
  • Шар буурцаг (хальс)
  • Маалингын үр
  • Наранцэцгийн үр
  • Гүнжидийн үр

Олон үртэй, улаан буудайн гурилын талх, талхан бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.



Хэрэглэх хэмжээ: 30-50%

 

(Гэр бүлийн бүх гишүүдэд зориулагдсан амттай ба ашигтай талх)

  • Эрдэнэ шишийн текстурат
  • Эрдэнэ шишийн үр
  • Улаан буудайн гурил

 

Эрдэнэшишийн бүтээгдэхүүн агуулсан, улаан буудайн гурилын талх, талхан бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет, мөн жигнэмэг) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.



Хэрэглэх хэмжээ: 50% хүртэл

 
  • Эрдэнэ шишийн текстурат
  • Эрдэнэ шишийн үр
  • Улаан буудайн гурил
  • Наранцэцгийн үр

Эрдэнэшишийн бүтээгдэхүүнээр баялаг, олон үртэй, улаан буудайн гурилын талх, талхан бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.



Хэрэглэх хэмжээ: 10-40%

 
  • Улаан буудайн гурил
  • Улаан буудайн хивэг
  • Эрдэнэ шишийн үр
  • Эрдэнэ шишийн текстурат
  • Шар буурцгийн буталсан үр
  • Наранцэцгийн үр
  • Гүнжидийн үр

Олон үртэй, улаан буудайн гурилын талхан бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.



Хэрэглэх хэмжээ: 5-10%

 
  • Хөх тарианы үр
  • Улаан буудайн хивэг
  • Улаан буудайн гурил
  • Арвайн соёолжийн ханд

Германы уламжлалт талх ба хөх тариа ба хөх тариа-улаан буудайн хэвтэй, хэвгүй талх, булочка болон бусад төрлийн бүтээгдэхүүн ба үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.



Хэрэглэх хэмжээ: 100%

 
  • Талхны зориулалттай улаан буудайн дээд гурил
  • Полба улаан буудайн хивэг
  • Улаан буудайн соёолжийн гурил
  • Арвайн соёолжийн ханд

Талх, талхан болон амтлаг гурилан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.





Хэрэглэх хэмжээ: 100%

 
  • Хөх тарианы үр

Бүхэл үрийн талх, мөн бусад төрлийн хөх тарианы ба хөх тариа - улаан буудайн бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.





Хэрэглэх хэмжээ: 25-50%

 
  • Улаан буудайн гурил
  • Улаан буудайн буталсан үр
  • Улаан буудайн хивэг
  • Маалингын үр
  • Гүнжидийн үр
  • Овъёосны нэвс
  • Арвайн соёолжийн ханд
  • Хөх тарианы гурил
  • Наранцэцгийн үр

 

Олон үртэй, улаан буудайн ба  улаан буудай-хөх тарианы бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет, мөн жигнэмэг ба давхраат бүтээгдэхүүн) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.

Хэрэглэх хэмжээ: 50-100%

 
  • Наранцэцгийн үр
  • Хөх тарианы гурил
  • Хөх тарианы үр
  • Шар буурцгийн буталсан үр
  • Улаан буудайн гурил
  • Улаан буудайн хивэг
  • Маалингын үр
  • Арвайн соёолжийн ханд

 

Олон үртэй, улаан буудайн бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.





Хэрэглэх хэмжээ: 90%

 
  • Наранцэцгийн үр
  • Улаан буудайн гурил
  • Улаан буудайн хивэг

 

Улаан буудайн ба  улаан буудай - хөх тарианы бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.





Хэрэглэх хэмжээ: 25% хүртэл

 
  • Наранцэцгийн үр
  • Хулууны үр
  • Улаан буудайн гурил
  • Улаан буудайн хивэг

 

Олон үртэй, улаан буудайн ба улаан буудай-хөх тарианы бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.





Хэрэглэх хэмжээ: 25% хүртэл

 
  • Наранцэцгийн үр
  • Маалингын үр
  • Гүнжидийн үр
  • Овъёосны нэвс

 

Олон үртэй, улаан буудайн ба улаан буудай-хөх тарианы бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет, мөн пирог, бялуу ба жигнэмэг) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.





Хэрэглэх хэмжээ: 20% хүртэл

 
  • Гурвалжин будааны гурил
  • Улаан буудайн хивэг
  • Улаан буудайн гурил
  • Арвайн соёолжийн ханд

 

Олон үртэй, улаан буудайн бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет, мөн жигнэмэг) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.

Хэрэглэх хэмжээ: 20% хүртэл

 
  • Улаан буудайн үр
  • Улаан буудайн гурил
  • Маалингын гурил

 

Олон үртэй, улаан буудайн ба улаан буудай-хөх тарианы бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.

Хэрэглэх хэмжээ: 30% хүртэл

 
  • Овъёосны нэвс
  • Овъёосны гурил
  • Улаан буудайн гурил
  • Улаан буудайн хивэг
  • Хөх тарианы гурил

 

Олон үртэй, улаан буудайн бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка, багет) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.

Хэрэглэх хэмжээ: 25% хүртэл

 
  • Полба-гийн бүхэл үрийн гурил
  • Наранцэцгийн тослоггүйжүүлсэн үр
  • Спельтийн чихэржүүлсэн соёолжийн гурил
  • Арвайн соёолуулсан үр

Полба ба үр тарианы  бүтээгдэхүүнээр баяжуулсан, улаан буудайн гурилын  бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.

Хэрэглэх хэмжээ: 40%

 
  • Улаан буудайн үр
  • Улаан буудайн гурил

Олон үртэй, улаан буудайн ба улаан буудай-хөх тарианы бүтээгдэхүүн (хэвтэй, хэвгүй талх, булочка) үйлдвэрлэхэд зориулагдсан хольц.

Хэрэглэх хэмжээ: 90% хүртэл